ПРЕМИЕРАТА на предаването е на 23 октомври в 21:00 ч. по Soul&PepperTV. В първия епизод водещият КАМЕН ВОДЕНИЧАРОВ и журито - ЕЛЕНА ПЕТРЕЛИЙСКА, РЕНЕ И ДЖУН ЙОШИДА и ИВАН ТОДОРОВ, разкриват подробности за състезанието. Членовете на звездното жури са изявени професионалисти в своята област. Те са ценители на изтънчения вкус, а някои от тях са бутикови готвачи. Зрителите ще научат по какви критерии ще бъде избрано ЯСТИЕТО НА ГОДИНАТА. Ще стане ясно на какво държи журито и с какво би направило компромис, за да "пусне" напред участниците.

В премиерния епизод зрителите ще видят и част от кандидатите за основната част на формата и техните предложения за големия приз. Всичко това сред тайнствената средновековна атмосфера с антични декорации, кристални полилеи и мебели от масивен дъб на хотел и винарна Шато Копса, намиращ се в магичната Долина на розите.

След премиерата в неделя - от понеделник започва излъчване на епизодите с участници. Във всеки от тях зрителите ще се запознават с двама претенденти за приза. Кандидатите ще разказват за ястието и ще го приготвят, а журито ще ги оценява. Само 15 от всички участници ще продължат напред със своето ястие. А целта на всички е една - да стигнат до финала.

Първият изцяло български кулинарен формат "Ястие на Годината" е за авторска интерпретация на рецепта. Може да кандидатстват професионални и любители-готвачи, които имат свое предложение, достойно за големия приз. Още при кандидатстването участниците избират в коя от петте категории да се запишат.

Не пропускайте да гледате вълнуващата кулинарна надпревара между любители и професионални готвачи. Сблъсък на техники, продукти и характери. Битка на кулинарния ринг, изпъстрена със смях, драма и разбира се, оригинални и впечатляващии ястия. Кой ще стигне до финала?

Премиерен епизод на "ЯСТИЕ НА ГОДИНАТА" - неделя, 21:00 ч. в ефира на Soul&PepperTV.

Понеделник, сряда и петък в 21:00 ч. се излъчват епизодите с участници.

Заради големия интерес към състезанието кастингът продължава, за да бъде избрано най-достойното от най-добрите ястия. Вижте подробности и се запишете за участие на https://soulandpepper.tv/yastie-na-godinata/form