Как мъжете възприемат жените с повече килограми?

Красотата не е килограми, форми или мерки. Тя е поглед, усмивка и чар. Една година, след като грабна короната на Miss Plus Size и стана първата у нас победителка в конкурс за XXL модели, Веси Маринова сподели пред Гери Дончева какво я е мотивирало да участва.

"Разбрах за конкурса от моя приятелка. Постоянно гледам конкурси по телевизията, следвам модели и когато го видях, си казах - аз ще победя. Така и стана", разказа Веси Маринова.

Според нея това, което я е отличило от останалите участнички в конкурса, е може би това, че хората са видели у нея голямата мотивация и това, че има кауза, за която се бори. А именно хората да се харесват и обичат повече и да спрат да се сравняват с другите.

След като грабва короната, Веси печели само позитиви. Получава много покани за интервюта. Много хора разбират за нея и печели повече последователи в социалните мрежи.

Как мъжете възприемат жените с повече килограми?

"В България е нож с две остриета. Много хора харесват този тип жени, но в същото време не го показват, защото се притесняват какво ще кажат хората. Не смятам, че това е правилно", споделя Веси Маринова.

Диетите и спортът

"Когато бях по-малка, мисленето ми беше по-различно - че мога да се впиша, когато изглеждам по определения начин, който искат хората. Затова много се изтезавах, криех се, че ходех на фитнес и че спазвам диети. Правех какво ли не, докато един ден си казах: за кого го правя - за хората или за себе си? И реших, че ще избера по-трудния начин, защото е лесно да отслабнеш и да станеш модел, трудно е да се приемеш такъв, какъвто си. Да си извън стандарта, да станеш модел и да правиш това, което ти харесва", каза Веси.

Тя споделя, че мечтае да е на корицата на списание "Vogue", така както кумирът ѝ Ашли Греъм.

Мариана Маринова е организатор на конкурса за XXL модели. Разказва, че всички конкурси, които е правила, са били вдъхновени от местата, където е живяла.

"След като имах възможността да прекарам доста време в САЩ, където видях, че да си пълен не е притеснително за хората там, ме накара да се върна и да покажа различната красота", споделя Мариана.

"Пълничките жени са приели себе си. Те се харесват, не се притесняват да се покажат, забавляват се и се радват на живота", допълва тя.

Смята, че в България има делене по отношение на пълните и слабите хора и на по-пълните хора се гледа скептично по отношение на това, че искат да се снимат.

"Важното е да се чувстваш добре, уверен и щастлив в тялото си. Твоето тяло е твоят дом и трябва да го приемаш", казва Мариана.