Водещият на "Отвъд ограниченията" Емил Иванов ни споделя своите впечатления от първия ден от мастъркласа по медитация "Разкриване на безкрайността", който ще продължи и днес, 29 януари, в зала 1 на НДК.

Присъствие

Присъствието на Шри Шри е неповторимо. Трябва да го видиш на живо, за да го усетиш. Има нещо в него, което го издава, че има достъп до измерения, за които средния човек, дори не подозира. Нищо от това, което той каза или направи на сцената, не беше случайно или плод на обстоятелствата. Това стана съвсем очевидно на края на вечерта, когато той помогна на публиката да направи обобщение на всичко, което се случи точка по точка без да забрави да спомене нищо.

Детска чистота

Най-силно впечатление ми направи детската чистота, с която който говореше и с която той засипваше пространството на зала 1 на НДК. Дори и да имаше хора, които бяха донесли проблемите си в залата, много скоро след началото на неговата беседа, всички проблеми се изпариха. Той дори ни каза как можем да направим това в ежедневието си, когато си пожелаем. Наоколо виждах само светли и чисти лица. Детската чистота се оказва нещо много заразно.

Хумор

Казват, че няма истински гуру, който да няма чувство за хумор. Това се оказа много вярно и за Шри Шри. Той ангажира публиката с лекота и грациозност. Моята усмивка не слезе от лицето ми до самия край. Може би забравих за нея само по време на дълбоката медитация, в която бях изпаднал по средата на вечерта, но и за това не съм съвсем сигурен.

Дълбочина

Въпреки лекотата на думите и хуморът, който внасяше в пространството, дълбочината на уроците на Шри Шри присъстваше навсякъде. Ние в публиката разбрахме, че безкрайността може да бъде открита в нещо, без което не можем като дишането; в нещо ежедневно, като чакането; в нещо учудващо, като изненадата; и в нещо невъзможно, като ... (е, няма да издавам всичко, нали така?)

Очаквам с нетърпение втория ден от събитието. Имам удоволствието да споделя на зрителите на WnessTV, че ще излъчим ексклузивно интервю с Шри Шри Рави Шанкар, което ще заснемем след края на събитието в зала 1 на НДК.

Емил Иванов

Мастъркласът по Медитация, воден от Шри Шри Рави Шанкар "Разкриване на безкрайността", е организиран от The Art of Living, като е официален медиен партньор на събитието.