Тази вечер в първото българско кулинарно състезание ще видим ястията на Светлозар Георгиев и Николай Ангелов.

Шеф Светлозар Георгиев кандидатства в "Ястие на годината" с неговото пилешко филе с активен въглен и други интересни съставки. Светлозар е един от участниците с богата и пъстра автобиография. Професионален готвач е повече от 20 години. Създател и член на Българската асоциация на професионалните готвачи. Участвал и печелил златни медали в редица престижни кулинарни състезания. Работил е в ресторанти с няколко звезди Мишлен, както и в други квалитетни кухни в различни краища на света.

Шеф Николай Ангелов кандидатства в "Ястие на годината" с талиателе с омар и още страхотни продукти. Николай е инженер по образование, но преди 7 години влиза в професионалната кулинария и остава там до днес. Обича да готви с всякакви продукти и да експериментира в кухнята. Старае се постоянно да се учи и да попива нови знания от известни имена в бранша. Работил е в престижни ресторанти в страната и мечтае някой ден да отвори свое място. Обича да спортува, ходи на лов и знае спецификата в приготвянето на дивечово месо.

Светлозар Георгиев и Николай Ангелов са част от одобрените кандидати, които се впускат в надпреварата. "Ястие на Годината" е първият български кулинарен формат и е за авторска интерпретация на рецепта. Състезанието е за любители кулинари и професионални готвачи, които имат свое предложение, достойно за приза "Ястие на годината". Така че зрителите ще видят в предаването хора с най-различни професии, на различна възраст и от различни малки и големи български градове. А общото между тях е, че обожават да готвят. Избраните се борят в 5 различни категории, но само един от тях ще грабне големия приз на финала.

Повече подробности за ястията на Светлозар и Николай, както и за самите тях, ще разберете тази вечер в 21:00 по Soul&PepperTV. Едно от двете предложения за големия приз ще продължи напред, а другото ще отпадне. Какво ще реши журито?

 

Заради големия интерес към състезанието кастингът продължава, за да бъде избрано най-достойното от най-добрите ястия. Вижте подробности и се запишете за участие на https://soulandpepper.tv/yastie-na-godinata/form