"Scorpions" са първата група, която се включва в третото издание на "Midalidare Rock In The Wine Valley". Фестивалът в долината на виното ще се проведе от 30 юни до 2 юли 2023 година.

Легендарната немска рок група продължава своето световно турне, с което освен новия им 19-и студиен албум, отбелязват и 50 години от дебютния им "Lonesome Crow". Именно в "Rock Believer" групата за първи път работи с бившия барабанист на Mötorhead Mikkey Dee. "Записахме новия албум на живо заедно в една стая, както се правеше през 80-те", споделя вокалът на бандата Klaus Meine, а китаристът Rudolf Schenker допълва: "Това да сме отново на турне с групата и да свирим пред хиляди хора, представяйки им новата ни музика е нещо много специално в кариерите ни".

Организаторите на "Midalidare Rock In The Wine Valley" обявиха, че рок динозаврите ще изпълнят песни именно от последния си албум "Rock Believer" в България, но и всички класики, които знаем и пеем.

"Scorpions" са рок група номер 1 в Германия и една от най-важните рок банди в целия свят. Продали са над 120 милиона копия от албумите си, имат повече от 5000 концерта и са създатели на вечната класика "Wind Of Change", доминирала музикалните класации в целия свят, както и на хитове като "Rock You Like A Hurricane", "Still Loving You", "Send Me An Angel" и много други. Носители са на множество награди, както и имат звезда на Hollywood Rock Walk of Fame.

От днес в продажба са еднодневни билети за 30 юни, на цена от 90 лева. Освен това по случай "Черния петък" се пускат ограничена бройка билети "Backstage Tour", с които феновете ще могат да надникнат в "кухнята" на фестивала и да видят как обикалят световните банди. "Backstage Tour" са на цена от 20 лева и важат само за притежатели на тридневни билети. Те ще могат да бъдат закупувани до 27 ноември (неделя). Тридневните билети за целия фестивал са на цена от 130 лева. Билетите са в продажба в мрежaта на Eventim в цялата страна, както и в OMV, Билетен център на НДК, Технополис и Български пощи.