Тази вечер в първото българско кулинарно състезание ще видим ястията на Николай Немигенчев и Валери Портаров.

Николай Немигенчев кандидатства в "Ястие на годината" с пиле "Лютика". Той приготвя ястието заедно със съпругата си Гергана Петкова-Немигенчева. Двамата са заедно повече от 10 години, а отскоро вече са и семейство. Когато се запознават, никой от тях не се занимава с готварство. Тя е завършила икономика и маркетинг, а той е юрист, учил е в Лион. Николай е на 35 години от София и едно от професионалните му хобита е културизмът. Открива любовта си към храната и готвенето и започва професионалното си развитие. В момента вече води кулинарни курсове и определя кулинарията като творчество. От няколко години двамата с Гергана развиват свое заведение, което описват като стрийт фууд гурме. Това, което ги отличава е, че приготвят цялата храна абсолютно сами.

Валери Портаров кандидатства в "Ястие на годината" със свинско бонфиле с горски гъби и други интересни съставки. Валери е на 34 г. и се занимава с готвене от 12 години. През годините е работил в малки и големи ресторанти. Казва, че е изкачил цялата йерархична стълбица - започнал е като пицар, после е станал готвач, а накрая и управител на заведение. Имал е собствен ресторант, който се е наложило да затвори заради ковид пандемията. Готвенето е не само работа за него, но и любимо хоби. В свободното си време обича да спортува. Валери мечтае един ден пак да отвори свое място за вкусна храна. Вярва в качествата си и смята, че успехът идва с постоянното самоусъвършенстване.

Николай и Валери са част от одобрените кандидати, които се впускат в надпреварата. "Ястие на Годината" е първият български кулинарен формат и е за авторска интерпретация на рецепта. Състезанието е за любители кулинари и професионални готвачи, които имат свое предложение, достойно за приза "Ястие на годината". Така че зрителите ще видят в предаването хора с най-различни професии, на различна възраст и от различни малки и големи български градове. А общото между тях е, че обожават да готвят. Избраните се борят в 5 различни категории, но само един от тях ще грабне големия приз на финала.

Повече подробности за ястията на Николай и Валери, както и за самите тях, ще разберете тази вечер в 21:00 по Soul&PepperTV. Едно от двете предложения за големия приз ще продължи напред, а другото ще отпадне. Какво ще реши журито?

Ако и вие обичате да готвите, запишете се за кастинг в "Ястие на годината" тук.

Търсим теб: Запиши се за кастинг за "Ястие на годината" (soulandpepper.tv)