Методите за подобряване на усмивката са много. Един от тях е избелването на зъбите

Д-р Милен Ильов разкрива тайните на перфектната холивудска усмивка за сватбените снимки в "По стъпките на красотата с Гери Дончева".

Той е професионалист с над 20-годишна практика в областта на естетичната стоматология. Има десетки квалификации в България и чужбина.

"Методите за подобряване на усмивката са много. Един от тях е избелването на зъбите. Те обаче не трябва да имат кариес, нито заболявания на венците", съветва той.

Има два вида избелване - единият е в домашни условия с индивидуално изработени шини. Вторият е в стоматологичния кабинет с лампи, които активират избелващия агент. Винаги е добре да се комбинират и двата метода.

Трябва да се има предвид обаче, че при по-сивите зъби резултатът не е толкова голям.

Пиенето на кафе и червено вино, както и тютюнопушенето, оказват влияние върху цвета на зъбите и честотата на избелване. Хубаво е около два пъти годишно да правим тази процедура.

Д-р Ильов уточни, че не е препоръчително бременните булки да избелват зъбите си.

"Един от основните начини за постигането на перфектната бяла усмивка са фасетите. Това е дълготрайно решение, което може да се извърши бързо и човек да има подредени и бели зъби", каза той.

Препоръчително е хората да не чакат само специално събитие, а да посещават зъболекар поне два пъти годишно, за да имат хубава усмивка и здрави зъби.