В навечерието на Възкресение Христово очаквайте вдъхновяваща среща с отец Петър Василев от църквата "Св. Св. Кирик и Юлита" в Банкя и с неговата презвитера Йоана. Той е един от първите свещеници, които използват социалните мрежи, за да достига Божието слово до повече хора. Казва, че е хубаво да бъдем по-ревностни в добродетелите и да изживяваме празниците духовно, а не само "на маса". Повече за истинската вяра в Бог, в хората и в доброто гледайте в интервюто на Надя Павлова в събота вечер.

Йоана Василева, съпругата на отец Петър, е ръководител и преподавател в неделното училище "Свети Стилиян Детепазител" към храм "Св. Св. Кирик и Юлита" в Банкя. Отец Петър и съпругата му Йоана се опитват да помагат на семейства, изпаднали в нужда. Двамата връщат надеждата на хора, загубили вяра. Съхраняват и предават християнските ценности. И вярват - в Бог и в доброто.

В празничния епизод водещата Надя Павлова ще разкаже за неделното училище, което е създадено преди близо 6 г. Първите учебни занятия са в храма, а след това в Туристическия информационен център в Банкя. Сега децата учат в дома на дългогодишния, вече пенсиониран педагог, Светла Маркова. В училището децата учат не само по традиционните предмети. Преподавателите ги възпитават на добродетели, на традиции и на история. В дома на г-жа Маркова като с машина на времето децата се пренасят десетилетия назад с автентични носии и старинни предмети, предавани през поколенията.

В навечерието на Великден очаквайте разказ за възкръсването на надеждата, за духовното извисяване и за добрите дела - събота в 20:00 ч. по WNESS TV.