Първи подробности за снимките на изцяло българския формат

Той е известен и от малкия, и от големия екран. Слушали сме го и на касетка, и по радиото. Отвъд театралното и телевизионно изкуство, той е най-вече ценител на добрия вкус, естет и джентълмен. Той е Камен Воденичаров и влиза в ролята на водещ на кулинарното състезание "Ястие на годината".

Припомняме, че "Ястие на годината" е първият български кулинарен формат и е за авторска интерпретация на рецепта. Може да кандидатстват професионални и любители готвачи, които имат свое предложение, достойно за приза "Ястие на годината".

Членовете на звездното жури имат важната и вкусна задача да отличат най-доброто ястие. Те са изявени професионалисти в своята област. Те са ценители на изтънчения вкус, а някои от тях са бутикови готвачи.

ЕЛЕНА ПЕТРЕЛИЙСКА - новатор, експериментатор в кухнята и човек с безкрайно въображение. Тя е дипломиран главен готвач, квалифициран нутриционист от Оксфорд и ТВ водещ. Автор е на кулинарни книги и статии.

РЕНЕ И ДЖУН ЙОШИДА - кулинари по любов и професия. Вкусили от културата на най-далечни земни кътчета и познати с блога си Funkooks. Двамата умело съчетават продукти от цял свят и вярват, че всеки може да се научи да готви.

ИВАН ТОДОРОВ - създател на Wness, Soul&PepperTV и продуцент на "Ястие на годината". Той е с над 20 години телевизионен опит на най-високо ниво. Освен това е запален любител-готвач, готов да експериментира с всякакви вкусове и рецепти.

По строго определени кулинарни критерии членовете на журито обсъждат и оценяват кандидатите в състезанието. Само 15 от участниците ще продължат напред със своето ястие. А целта на всички е една - да грабнат приза "Ястие на годината" и да спечелят наградите.

Снимките на риалити формата са в разгара си. Предаването се снима в Розовата долина. За декор е избрана неповторимата средновековна атмосфера на хотел и винарна Шато Копса. Кандидатите представят своите ястия под дизайнерски кристални полилеи, сред антични декорации и мебели от масивен дъб, зелен и черен мрамор чак от Зимбабве. За презентациите и специалитети участниците, които продължат в надпреварата, ще могат да използват превъзходни, ароматни и пивки вина директно от избата на фамилия Минкови.

Кастингът продължава. Вижте подробности и се запишете за участие на https://soulandpepper.tv/yastie-na-godinata/form