Създадени от китариста Mark Jansen през 2002 г. под името Sahara Dust, днес Epica са една от най-успешните и разпознаваеми нидерландски метъл групи. Бандата се включва в третото издание на Midalidare Rock In The Wine Valley, като тя ще свири на 2 юли (неделя), когато хедлайнери са немските легенди Helloween.

Фронтдамата Simone Simons започва кариерата си като певица, когато е едва на 17 години и до днес продължава да е основен вокал на Epica. За тези 20 години с групата, тя има издадени осем студийни албума и множество успешни турнета по цял свят. Освен с музиката си Simone е известна и със своя личен блог в интернет. SmoonStyle е първият блог за красота, създаден от певица от метъл група и достигнал над 9 милиона посетители. За себе си Simone казва, че може да яде тонове шоколад и затова винаги има някакви бонбони в чантата си.

"С Epica продължаваме да допълваме групите на фестивала и да предлагаме на феновете стилово разнообразни банди. В следващите дни предстои да обявим и третия ни хедлайнер, който ще свири на 1 юли (събота)", споделят от организаторите.

Midalidare Rock In The Wine Valley ще се проведе от 30 юни (петък) до 2 юли (неделя) 2023 г. Билетите са в продажба в мрежaта на Eventim в цялата страна, както и в OMV, Билетен център на НДК, Технополис и Български пощи. Деца до 12 години влизат без билет!