Тази неделя водещата Надя Павлова прави нова крачка в бъдещето с помощта на експерти, които разискват темата за новите условия в работната среда.

Сред най-важните изисквания на шефовете към новите служители са дисциплината и умението за самоконтрол, сочи проучване на Агенцията по заетостта, направено сред ръководните длъжности на 4000 компании.

Ивайло Калфин, изпълнителен директор на Европейската фондация за подобряване на условията на живот и труд (Еврофонд), коментира промените в трудовия пазар в България и в Европа, които неизбежно настъпиха и се наложиха след пандемията от COVID-19.

Новите изисквания към кандидатите за работа, качествата и уменията, които се търсят на трудовия пазар и трудно ли се намират кадри ще разясни Иван Александров, основател и изпълнителен директор на една от най-бързо развиващите се компании у нас в областта на онлайн пазаруването, и Александър Йорданов, мениджър на голяма компания за онлайн доставки.

Специално време в епизода е отредено и на изискванията на служителите към работодателите. Има ли вече задължителен минимум от социални придобивки, на които служителите държат, за да започнат нова работа. Сред тях - работа от вкъщи, по-кратката работна седмица, допълнително здравно осигуряване или зона за релакс в офиса.

За какви грешки във визията да внимаваме по време на интервю за работа разказва модният дизайнер и международен стайлинг консултант Тиа Станкова. 

Отговорите на тези и на още много любопитни въпроси гледайте тази неделя в 10:30 само в "Надя DAILY" по WNESS TV.

Надя DAILY (wnesstv.com)