По стъпките на мечтаната визия за булки и младоженци с дизайнерката Ради Лазарова

"По стъпките на красотата с Гери Дончева" - по стъпките на мечтаната визия за булки и младоженци. Каква е тайната на перфектната сватбена рокля сподели дизайнерката Ради Лазарова.

Тя е двукратен носител на най-престижната награда за мода в България - "Златна игла". Израснала е в семейство на дизайнери и от малка се интересува от модните тенденции.

Ради Лазарова е и първият дизайнер, който прави авторска дантела.

"Буквално от една рисунка или някой проект можем да направим изцяло ново изделие", разказва тя.

Това обаче отнема около 3-4 месеца.

"Авторската дантела ни позволява да експериментираме с цветовете, с основата, камъчетата и кристалите", допълва тя.

У нас, както и по света, вече се набляга на рециклирането на материалите. 3D детайлите могат да се изработят от част от платовете, които остават в производството на голямата сватбена рокля и така се получава почти безотпадъчна технология.

Кога една рокля става кич?

Според дизайнера една рокля става кичозна, когато се прекали с детайлите, когато няма добра композиция, не е добре оразмерена и има отсъствие на форма и структура, както и неподходящи детайли.

Какви булчински рокли са актуални тази година?

Много актуална в момента е високата талия. Корсетите също се завръщат, както и падналото рамо и буфан ръкавите.

"Всички тези малки детайли в съвременния живот ги използваме, но по-артистичен и футуристичен вариант. Навлиза и тенденцията роклите да не бъдат бели, а с нежни, натурални цветове", споделя Ради Лазарова.

Нещото, което никога не излиза от мода, е сватбеният воал, който е част от целия арсенал, който съпровожда бъдещата булка. Кройките и обемите отново се съчетават според визията и цялостната реализация на сватбената рокля.

"Има жени, които много държат мъжете да присъстват при избора на сватбената рокля. Така се чувстват по-спокойни и по-лесно взимат това решение", казва още дизайнерката.