Надя Павлова прави крачка в бъдещето, като разисква всички въпроси, свързани с електромобилите. В епизода водещата говори с продуктови и бранд мениджъри на различни марки, за да разкаже на зрителите какво е важно да се знае за електрическите коли.

Европарламентът реши, че от 2035 г. ще могат да се продават само коли и лекотоварни автомобили, които не изхвърлят вредни емисии в атмосферата. Влизането в сила на тези решения означава край на автомобилите с двигатели с вътрешно горене. Ще бъде преустановена и продажбата на нови бензинови и дизелови коли. Целта е преминаване към пълна електромобилност.

България е една от петте държави в ЕС, където няма допълнително подпомагане при закупуване на ново екологично превозно средство. Затова у нас и автопаркът е един от най-старите в Европа, с всички последствия за състоянието на околната среда и за безопасността по пътищата. За собствениците на електромобили има обаче някои предимства като например безплатно паркиране в "Синя" и "Зелена" зони на големите градове и 0 лв. годишен данък.

Отговорите на всички любопитни въпроси за колите на бъдещето гледайте тази неделя в 10:30 само в Надя DAILY по WNESS TV.