Тази вечер в първото българско кулинарно риалити ще вдигнем завесата пред неустоимите рецепти на шеф Драгомир Драгиев и шеф Димитър Мушников.

Драгомир Драгиев кандидатства в "Ястие на годината" със своя бестселър - пилешко филе, поднесено по уникален начин. Драгомир е на 30, родом от Града на липите, поетите и правите улици. Завършил е Професионалната гимназия по облекло и хранене "Райна Княгиня" в Стара Загора, а към днешна дата живее и твори в Пловдив. Шеф Драгиев започва да готви още през далечната 2009-та година, като ястията му радват посетителите на множество елитни ресторанти у нас. Фен е на европейската кухня, казва, че винаги се старае да "разчупи" рецептите, с които се захваща. Свободното си време обича да прекарва с приятели сред природата, а риболовът също му е любимо хоби.

Димитър Мушников кандидатства в "Ястие на годината" с аржентински рибай стек, гарниран с огромна фантазия. По образование шеф Мушников не е готвач, въпреки това от 19 години се занимава професионално с кулинария. Семеен, с две прекрасни деца, Димитър е работил по целия свят, но България чувства като своя. В кухнята обича да експериментира и винаги бяга от стереотипите на готовите рецепти. Харесва нестандартното в храната. Като хоби шеф Мушников определя пътуването по екзотични кътчета на планетата.

Димитър и Драгомир са част от одобрените кандидати, които се впускат в надпреварата. Състезанието е за любители кулинари и професионални готвачи, които имат свое предложение, достойно за приза "Ястие на годината".

Повече подробности за ястията на Драгомир и Димитър, както и за самите тях, ще разберете тази вечер в 21:00 по Soul&PepperTV. Кое от двете вкусни предложения ще продължи напред - очаквайте тежката дума на нашето жури.

Ако и вие обичате да готвите, запишете се за кастинг в "Ястие на годината" ТУК.