Детският талант е всестранен и необятен, а Елена Яръмова поема на вълнуващо

пътешествие по следите му. Пътят на талантливите деца е изпълнен с лишения и саможертви. Но стръмните пътеки ги водят до високи върхове. Какво означава да си талантливо дете в България и каква е цената, която всички около него плащат? Достатъчни ли са здрав труд, отдаденост и дисциплина по пътя към успеха?

 

Документалното предаване разказва за успехите на талантите в сферата на науката, изкуството, образованието и спорта. Епизодите ни запознават със света на всяко дете и разказват историята на успеха му. Ще разберем защо е важна ролята на семейството, на менторите и на хората, които подават ръка, за да се развие талантът. Ще съпреживеем всяко падение. Ще аплодираме всяко постижение.

 

Елена Яръмова:

"Емоцията за мен е голяма, защото влагам цялото си сърце в проекта. Отдавна искам да реализирам тази идея - да разказвам историите на нашите талантливи деца във всички сфери. Щастлива съм, че заедно с екипа на WNESSTV тръгваме по техните стъпки. Срещите ми с тези деца и семействата им са изключително вълнуващи. Искаме да покажем колко важен е личният пример на родителите, тяхната подкрепа и любов. Хубаво е талантливите деца да се показват. Те са добрият пример. И ако дори само едно дете се вдъхнови от "Изгряващи звезди" да преследва мечтата си, това ще бъде най-голямото удовлетворение за мен."

 

В първия епизод на "Изгряващи звезди" Елена Яръмова ни среща с 15-годишната Лора Илова. Балерина с характер на войн. История за голямата сцена, за крилете, които семейството дава и за полета към мечтите. Във всяко момиче живее балерина, а за тези, които мечтаят за ролята на Жизел, само талант не е достатъчен. Тази страст се поддържа с много трудолюбие и стабилна психика. Спреш ли дори за миг - изоставаш.

 

Елена Яръмова:

"Зад гърба на Лора и на още талантливи деца, които ще покажем, стоят много хора. Не само семейството, но и учители, треньори и ментори. Фондации като тези на Димитър Бербатов и Енчо Керязов подпомагат финансово и морално децата, за да вървят по пътя към успеха. А ние искаме да разкажем за този дълъг път и за всички, които помагат за сбъдването на детските мечти."

Любопитни, емоционални и често срамежливи. Различни, цветни, изпълнени с мечти. Обитатели на приказни планети, изследователи на чудни нови светове. И всяко едно дете е със своето вълшебство - явна дарба или скрит талант. Това са нашите деца. А Елена Яръмова ще ни разказва за тях всяка събота вечер.

 

Вълнуващата поредица за "изгряващите звезди" на България започва на 23 септември в 21:00 часа по WNESSTV.